Home » woning inrichting » Zo krijg je jouw huis warm!
Jan
08
Het winterweer is volop aanwezig in Nederland. Hoewel dit met name geldt voor de noordelijke helft van ons land. Toch wordt het in heel Nederland steeds kouder, waardoor de temperatuur binnenshuis ook steeds verder daalt. Zeker wanneer je een slecht geïsoleerde woning hebt, zul je snel last krijgen van een huis dat je maar niet warm kunt krijgen. Het voelt alsof, ondanks dat de verwarming aanstaat, je vooral veel warme vochtige lucht produceert door de verwarming aan te zetten. Maar wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om ervoor te zorgen dat je huis weer aangenaam warmer wordt? Lees de tips die we je in dit artikel geven maar eens!
 

Breng radiatorfolie aan

 
Hoewel deze maatregel er niet voor zal zorgen dat je woning minder vochtig wordt, kan wel het nodige warmteverlies worden voorkomen wanneer je radiatorfolie gebruikt. Dergelijke folie wordt met behulp van plakstrips op de achterzijde van de radiatoren aangebracht. De folie heeft als functie om de warmte die normaal gesproken achter de radiator via de buitenmuur naar buiten gaat, terug de woning in te ‘duwen’. Het aanbrengen van radiatorfolie is een eenvoudige klus die je met enkele tientjes en een uurtje tijd wel geklaard hebt.
 

Laat spouwmuurisolatie aanbrengen

 
Deze maatregel kun je helaas niet zelf uitvoeren. Spouwmuurisolatie laten aanbrengen is namelijk iets dat je beter aan specialisten over kunt laten. Een isolatiespecialist weet immers precies hoe hij gaatjes in de voegen van de spouwmuur moet boren om vervolgens het isolatiemateriaal in de ruimte tussen de twee buitenmuren te spuiten. Hoewel je in eerste instantie misschien zou denken dat het aanbrengen van spouwmuurisolatie een kostbare zaak is, zal je versteld staan van het rendement en het wooncomfort dat deze vorm van isoleren oplevert!
 

Plak tochtstrips onder je deuren

 
In tegenstelling tot de vorige tip, kun je het aanbrengen van tochtstrips prima zelf doen. Bij de bouwmarkten heb je kant en klare strips te koop die je enkel op maat hoeft te zagen en vervolgens zonder boren op je deur kunt bevestigen. Er zijn namelijk strips verkrijgbaar die door middel van stevige dubbelzijdige tape jarenlang hun grip op je deur kunnen behouden. Met tochtstrips voorkom je dat tocht uit bijvoorbeeld de hal onder de kier van je deur je woonkamer binnenkomt.
 
We hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je met de besproken maatregelen je huis lekker knus en warm kunt maken, zodat je comfortabel het winterseizoen doorkomt.