Home » woning inrichting » Zakmes kopen voor thuisgebruik of in de buitenlucht
Feb
01

Zakmessen: ze zijn compact, handig en in veel situaties te gebruiken. In de buitenlucht is het altijd handig om er een op zak te hebben. De echte survivalfreak kan niet zonder. Maar ook voor thuisgebruik is een zakmes vaak een handig gebruiksvoorwerp. Zakmessen hebben meestal verschillende functies; je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als een simpel snijmes, een schaar of een nagelvijl. Een zakmes kopen kan gewoon online.

Wat zijn de opties?

Er zijn ingewikkelde zakmessen en wat eenvoudigere uitvoeringen. Messen met veel functies en messen met slechts een of enkele functies. Wanneer u een zakmes gaat kopen, moet u vooraf goed bepalen waar u het mes voor nodig heeft en wat het mes allemaal moet kunnen. Door de vele opties die u heeft is een zakmes kopen nog lastiger dan u aanvankelijk zou denken.

Zakmessen zijn simpelweg te verdelen in twee typen: Het vaste mes is, zoals de naam al zegt, slechts een vast mes zonder andere functies. Het tweede type is het vouwmes. Vouwmessen zijn doorgaans messen met een verscheidenheid aan extra functies. Het mes heeft allemaal kleine accessoires die in en uitgeklapt kunnen worden.

Het aantal functies verschilt per mes, vaak is de prijs afgestemd op het aantal functies. Zo kunt u bijvoorbeeld al een zakmes kopen met 15 functies voor 30 euro. Wanneer u een zakmes met 33 functies wilt kopen, dan moet u, afhankelijk van de kwaliteit van het mes, rekening houden met een prijs die rond de 70 euro ligt. Voor deze prijs heeft u over het algemeen een zeer degelijk Zwitsers zakmes.