Home » woning inrichting » Tuintips
Jan
11

Tuintips

Daar waar we in voorgaande jaren nog wel eens de keuze lieten vallen op de 'natuurlijk tuin', waarbij tuinplanten en groen vrijspel kregen, ligt het accent momenteel op de functionele tuin. Vooral binnen gezinnen met jonge kinderen is een functionele tuin populair. 

Dé ideale tuin..

Op een tuin van pakweg 5 bij 10 meter kun je al heel wat bewerkstelligen; het meest efficiënt maak je gebruik van de tuin door deze te voorzien van betegeling/ houten-flonders. Creatief de tuin indelen, waarbij er zo min mogelijk ruimte overblijft voor groen.. Klinkt dit nog als een tuin? Toch wel; houd je ruimte vrij voor enkele ranke struiken, of grootse betonnen bakken met boompjes, dan creëer je toch nog een stukje groen in een betegelde tuin. Als het goed is kun je in deze tuin een loungehoek kwijt, heb je ruimte voor een tuinset en hou je een hoek voor de kinderen over (zoals een leuk kinderzwembad/ of trampoline) én kun je zelfs je barbecue of buitenkeuken nog kwijt. 

De tuin is tegenwoordig recreatief bedoeld en is hiermee niet langer 'een stukje groen' met een terras. Je ervaart dit ook precies zo indien je een dergelijke tuin bezoekt; dit willen we allemaal wel!

Onze adresjes:

Voor de besproken tuin onderdelen bezoek je (wij spreken liever over 'buiten-recreatie'):