Home » Transport » Staalkabels. Waar gebruiken we deze voor?
Jan
15

Een heel divers te gebruiken product zijn staalkabels. Staalkabels zijn vooral functioneel in gebruik. Doordat het product oerdegelijk en letterlijk ijzersterk is, kun je het voor tal van doeleinden toepassen. Niet alleen functioneel, maar ook decoratief, zoals voor het vervaardigen van sieraden nota bene!

Staalkabels voor het beveiligen van goederen

We kennen allemaal de staalkabels die gebruikt worden voor gesloten terrassen, waarvan het meubilair nog gewoon buitenstaat. Door een staalkabel te rijgen door alle buitenmeubels, zoals de stoelen, wordt diefstal van deze goederen op adequate wijze verhinderd. 

Dergelijke staalkabels, met of zonder sloten worden ook regelmatig bij verhuizingen ingezet. 

De waslijn

We staan er niet bij stil misschien, maar staalkabels kom je vaker tegen dan gedacht. Neem nu het aloude Hollandse gebruik om tussen enkele palen staalkabels te spannen voor het drogen van de was. Het was in vroegere tijden o zo gewoon en op het platteland en in de provincie, waar men vaak de beschikking heeft over grotere tuinen dan de gemiddelde randstedeling (die vaak niet meer heeft dan een postzegeltuin), kom je de waslijnen nog volop tegen. Waarom ook niet; kleding blijft langer in tact dan wanneer dit in de wasdroger wordt gedroogd. Daarnaast levert het niet alleen een bijdrage aan het milieu, maar bespaar je ook nog geld op energieverbruik van de wasdroger. Buiten droogt kleding gewoon het snelste.