Home » Vehuisbedrijf » Ontwikkeling in bedrijfsoverdracht
Mar
13

Ontwikkeling in bedrijfsoverdracht – http://www.fambizz.nl/?s=bedrijfsoverdracht

Als er een onderwerp is dat onder familiebedrijven veel besproken is, dan is het bedrijfsoverdracht. Menig familiebedrijf zit er mee in zijn maag. Niet zo vreemd, want wie de cijfers erop naslaat die ziet dat er steeds minder kinderen van ondernemers die een familiebedrijf hebben er op zitten te wachten om het bedrijf van hun ouders over te nemen. Dat maakt bedrijfsoverdracht een lastige kwestie, waar flink wat mensen hun hoofd over breken.

Maar wat is bedrijfsoverdracht binnen de familie nu? Binnen het domein van familiebedrijven kun je het zien als het overnemen van het bedrijf door een van de kinderen, kleinkinderen of andere familieleden. Niet iedereen zal deze uitleg hanteren, maar wie kijkt op een website als Fambizz, die leest als gauw berichten waarin uit wordt gegaan van deze uitleg. Wat vaak wel gebeurt, is dat bedrijfsoverdracht ook wordt gebruikt voor overdracht buiten de familie. De meningen verschillen daarover, maar dat maakt niet zo heel veel uit.

Bedrijfsoverdracht binnen familie

De laatste jaren komt het steeds meer voor dat ondernemers zich genoodzaakt zien te stoppen of hun bedrijf moeten verkopen omdat er binnen de familie geen interesse is in bedrijfsoverdracht. Een kwalijke zaak voor veel bedrijven dus. Want bedrijfsoverdracht binnen de familie zorgt er vaak voor dat een bedrijf haar karakter kan behouden. Het karakter dat zo bepalend is voor het reilen en zeilen binnen familiebedrijven.

Trots op overdracht

Wat ondernemers in familiebedrijven ook vaak belangrijk vinden, is dat de naam van het bedrijf, waarin vaak de familienaam is verwerkt, gehandhaafd blijft. Een stukje trots en bevestiging van het harde werken dat de bedrijven in door hebben gemaakt. Het is dan ook geen makkelijke beslissing voor ondernemers om te besluiten met hun zaak te stoppen. Uiteraard is het daardoor vaak het besluit dat onderaan de wensenlijst staat. Gelukkig is er regelmatig ook positief nieuws te lezen over bedrijfsoverdracht, dus mogen we het beeld ervan best nog even nuanceren.
Ontwikkeling in bedrijfsoverdracht

Deze post is geplaatst door Henk via IP adres: 82.75.147.122