Home » woning inrichting » Lekker luieren in je eigen hangmat
Dec
04

Hou je ervan om lekker te ontspannen, binnen of buiten? Een hangmat is in principe alleen maar een doek die met touwen bevestigd wordt. Het is echter heerlijk om hierop te slapen of gewoon om lekker in te luieren. Daarnaast kan een hangmat heen en weer schommelen, wat door de meeste mensen als heel relaxed wordt ervaren. dit artikel is geschreven door de experts van de webwinkel Hangmatgigant.nl. Zij vertellen je graag wat meer over de oorsprong van de hangmat en waarvoor je hem zoal kan gebruiken.

 

Waar is de hangmat bedacht?

Het is zeer waarschijnlijk dat de hangmat bedacht is in midden- of Zuid-Amerika. De indianen die hier wonen waren de eerste mensen die we rond zagen lopen met een doek dat ook als hangmat kon worden gebruikt. Het was dus niet alleen meubilair om in te slapen voor deze mensen, het was ook onderdeel van de kleding. Toen de Spanjaarden heel actief waren in dit gebied, is het product overgewaaid naar Europa.

 

Verschillende typen hangmatten

Dat er ook nog veel verschillende typen hangmatten zijn, had je misschien niet verwacht. We kunnen echter de volgende categorieën onderscheiden. Allereerst moeten we een verschil maken tussen Braziliaanse en Mexicaanse hangmatten. De Mexicaanse zijn vaak geweven met een open structuur, deze lijkt een beetje op een visnet. De Braziliaanse hangmatten zijn dichter geweven, het is eigenlijk gewoon een lap stof dat afgewerkt is. Er is ook nog een klein deel van de hangmatten afkomstig uit Colombia, deze bevatten vaak zeer vrolijke feestelijke kleuren, ook worden deze hangmatten aan het einde doorgevlochten waardoor ze er zeer spectaculair uitzien.

 

Tips over het gebruik van de hangmat

Je kan bij de webshop niet alleen hangmatten kopen, je je vindt er ook allerlei tips en instructies voor het gebruik van je hangmat. Vooral bij de installatie kan je vaak wel wat advies of hulp gebruiken. Daarnaast hebben we allerlei creatieve manieren opgeschreven om je hangmat op te hangen. Het is daarnaast natuurlijk gebruikelijk om van tevoren goed op te meten waar je de hangmat gaat plaatsen en of het allemaal past.