Home » Vehuisbedrijf » Leef uw droom: een huis aan de costa kopen
Jan
31

Het klinkt als een sprookje: Een huis in een warm, zonnig oord op loopafstand van een azuurblauwe zee met een hagelwit strand. Dit is echter een droom die u kunt verwezenlijken. Een huis aan de costa kopen is namelijk helemaal niet zo moeilijk. In Spanje zijn veel huizen, villa’s en appartementen te koop, ook aan de zonovergoten costa’s. Er zijn zowel nieuwbouw als zogenaamde ‘resale’ panden/appartementen.

Wanneer u wilt verhuizen naar de paradijselijke gebieden in Spanje, of wanneer u een vakantiehuis wilt kopen aan de costa, dan is het raadzaam om een goede makelaar te zoeken. De regelgeving omtrent het kopen van een huis is anders dan die in Nederland. De aankoopmakelaar is op de hoogte van die regelgeving. Ook kan de makelaar u helpen om de taalbarrière te ‘doorbreken’. Zowel bij de bezichtiging van het huis als bij het papierwerk kan dit zeer goed van pas komen.

Laat u helpen door een Nederlandse makelaar

In Spanje zijn veel Nederlandse en Belgische makelaars actief. Zij helpen Nederlanders met het zoeken van een huis, ook bij een huis kopen aan de costa. Verder helpt de makelaar u bij alle procedures die doorlopen moeten worden. Dus als u van plan bent een huis aan de costa te kopen, doet u er goed aan om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Zij zorgen ervoor dat u een veilige aankoop doet en dat u niet achteraf spijt hebt van uw aankoop, omdat er delen van de procedure niet duidelijk waren.