Home » woning inrichting » Lampen kopen na de verhuizing
May
21

Na een verhuizing zal de nieuwe woning opnieuw ingericht moeten worden; dit is een van de leukste aspecten van verhuizen. Een nieuwe woning vraagt vaak om nieuwe decoratie en het regelen van praktische onderdelen, zoals de verlichting. Het handigste is om de lampen te bevestigen voordat de woning is ingericht. Vaak worden bestaande contactpunten gebruikt, dan is de lamp snel te bevestigen. Enerzijds handig, anderzijds ligt dan vast waar de lamp komt te hangen, en dit is niet altijd zomaar de gewenste plek.

Lampen bevestigen

Wanneer je niet de eerste bewoner van de nieuwe woning bent, dan heb je niet altijd een duidelijk overzicht waar leidingen lopen en elektra. Moet er dan een gat geboord worden voor de nieuwe lamp, dan is het extra opletten, vooral bij wandlampen in hallen. Lees vooraf duidelijke instructies voor het bevestigen van lampen. 

Lamp & Trend

Ook lampen zijn aan trends onderhevig; überhip zijn momenteel de industriële lampen. Door het industrieel vormgegeven design past deze lamp buitengewoon goed in een stoer interieur, waarbij gebruik wordt gemaakt van vooral natuurlijke materialen. Maar ook in het landelijke interieur komt de industriële lamp verrassend goed tot zijn recht. Net niet genoeg licht op een punt waar dit wel gewenst is? Kies dan voor de industriële vloerlamp! Geen nodeloos gedoe met gaten boren, maar overal te plaatsen waar gewenst. Ideaal wanneer je bij een leesstoel of werkplek net even wat meer licht nodig hebt. 

LED lampen

Kies je voor de energiebesparende methode, dan haal je LED lampen in huis. Deze verbruiken aanzienlijk minder stroom, zelfs ten opzicht van spaarlampen. En dacht je dat LED verlichting te kil licht geeft voor thuisgebruik, dan berust dit echt op een vergissing; de huidige LED lamp is bijzonder geschikt voor in huis. Je kunt dimmers gebruiken, zodat je zelf de sterkte in de hand hebt. Of wat dacht je van gekleurde LED verlichting? De interieurtrend van dit moment! Voor op kantoor zijn LED panelen, die dimbaar zijn, daarnaast uitermate geschikt. De lichtbron vormt praktisch een daglicht vervanger. 

Lampen om insecten te weren

Insectenwerende lampen, ook wel "vliegenlampen" genoemd, plaats je in de keuken. Vliegen komen er als bijen op honing op af. Eenmaal in de vliegenlamp gekomen worden zij snel verdelgd. Hiermee vormt de vliegenlamp de ideale bondgenoot om vliegen te bestrijden in huis.