Home » woning inrichting » Hoe kies ik vloercoating voor in huis?
Sep
28

Voor de meeste mensen is tapijt, plavuizen of een houten vloer een prima keus. De meeste mensen willen ook niet per se ‘iets bijzonders’. Tot ze de voordelen en de mogelijkheden van vloercoating onder de neus geschoven krijgen. Dan gaat er bij veel mensen toch ook weer een lampje branden. Vloercoating geeft een nieuwe draai aan de vloer zoals we die kennen. Het heeft een nieuw effect op het interieur en de grap is, woonbeton of vloercoating past bij ieder interieur. Vloercoating is te verkrijgen in een hele hoop verschillende kleuren en kunt u eigenlijk altijd volgens de laatste trends een vloer uitzoeken. Ook in belgie kunt u terecht bij een regionale specialist zoals Gietvloer Antwerpen bijvoorbeeld.

Wat zijn de mogelijkheden?

Vloercoating kan bovenop de bestaande vloer worden geplaatst, maar kan ook op andere ondervloeren en vloerlagen worden aangebracht. Verder maakt het ook niet uit in welke ruimte u de vloercoating wil hebben. In de woonkamer, badkamer, keuken of toch een industriële toepassing. Het kan allemaal. Vloercoating is naadloos waardoor het een strak effect geeft, maar omdat de coating ook waterdicht is geeft dit ook hygienische voordelen. Het is eenvoudig schoonmaken en kan de vloer ook prima als douchevloer gebruikt worden.

Hoe de juiste vloercoating kiezen?

Hoe kiest u de vloercoating die het beste bij u past? Hieronder een aantal punten:

• Wilt u kunnen kiezen uit talloze kleuren en looks? Dan is de epoxy vloercoating de beste optie voor u;

• Moet de vloer hard of flexibel zijn? Epoxy is twee keer zo hard en PU is weer een stuk flexibeler;

• Gaat u de vloercoating plaatsen in een ruimte waar wordt gewerkt of gewoond?

Epoxy wordt voornamelijk op de werkvloer gebruikt en PU voornamelijk in woonruimtes. Aan de hand van bovenstaande punten kunt u ongetwijfeld een optie herleiden die het beste bij u past. Laat u altijd goed adviseren door een specialist zoals Gietvloer Rotterdam, zo heeft u goed in beeld wat de mogelijkheden zijn en wat deze kosten.