Home » Vehuisbedrijf » Epoxyvloeren: zowel thuis als op de werkvloer topkwaliteit
Nov
28

Epoxy is een kunststof die wordt gebruikt in gietvloeren. De kunststof is thermohardend, waardoor de vloer niet alleen hard is, maar ook bestand is tegen beschadigingen, allerlei soorten (zure) vloeistoffen en vervuilingen. Vaak wordt gezegd dat epoxyvloeren met name geschikt zijn voor op de werkvloer, maar het zijn juist deze eigenschappen die de vloer ook geschikt maken om thuis aan te leggen. Het is immers, ongeacht de locatie, erg fijn dat de vloer nauwelijks slijt of beschadigd raakt. De epoxyvloer is dan ook niet meer louter voorbestemd voor de industrie, ook steeds meer woonhuizen krijgen deze degelijke en sterke vloer aangemeten.

Een meerwaarde voor uw huis

De epoxyvloer kan met recht als een meerwaarde voor uw huis bestempeld worden. Er zitten namelijk talloze voordelen aan dit type gietvloer. Allereerst zijn er voordelen als het aankomt op stijl en design. Epoxyvloeren kunnen in alle kleuren en maten opgeleverd worden. De vloer kan dus volledig afgestemd worden op uw voorkeuren, zodat het perfect in de stijl van de kamer past. De afwerking is naadloos. Dit betekent dat de vloer makkelijk schoon te maken is, iets wat ook in woonhuizen zeer welkom is. Het naadloze uiterlijk geeft het geheel bovendien een strakke uitstaling.

Het feit dat de epoxy gietvloer harder is dan beton, heeft zowel voor- als nadelen. Het is zeer onplezierig als er iemand ten val komt op deze vloer, omdat de vloer door een gebrekkige elasticiteit niet mee veert. Aan de andere kant is de kans op schade erg klein en is deze vloer al functioneel zonder extra beschermlaag.