Home » Vehuisbedrijf » Een makelaar die huizen koopt
Sep
03

Hebt u verhuisplannen maar moet u nog van uw oude woning af? Er is een manier om de verkoop van uw woning zeer snel te laten verlopen: u bezoekt de website van een makelaar die huizen koopt. Hoe werkt dit nu precies?

De makelaar als woning opkoper

U wilt uw woning verkopen. Bij voorkeur écht snel, wat in de huidige economische tijd niet altijd even gemakkelijk is. We weten allemaal dat de woningmarkt dan wel een licht herstel mag vertonen; maar we zijn er nog lang niet. Nog immer staan woningen vele malen langer te koop dan in de gouden eind jaren 90 tot circa 2007. Vanaf 2008 is de woningmarkt naar beneden gezakt, waarbij veel woningen momenteel de dagwaarde representeren van 2007. Het is dus niet meer automatisch het geval dat de woningbezitter winst maakt op de woning. Vooral wanneer de woning na 2005 gekocht is, is het in veel gevallen maar de vraag of er überhaupt ‘winst’ kan worden geboekt. Ookal wordt de woning voor een iets hoger bedrag verkocht dan de aankoopprijs, blijft er na de ‘kosten koper post’ in veel gevallen verlies over.

Woningbezitters die urgent van de eigen woning afwillen, doordat zij de maandelijkse hypotheek lasten niet langer kunnen opbrengen doen er in bepaalde gevallen zeer verstandig aan de woning te laten opkopen door een makelaar. De makelaar zelf taxeert de woning en de woningbezitter ontvangt vrijblijvend een offerte voor de woning.

Zoekt u juist een aankoopmakelaar? Ga naar: Gerenommeerde aankoopmakelaar in Amsterdam