Home » woning inrichting » Een blokhut isoleren
Mar
02

Blokhutten zijn multifunctioneel. Van tuinhuisjes, waarin je gemakkelijk je tuinspullen kunt opbergen en fietsen kunt stallen, tot ware chalets en bungalows, welke een volwaardig gastverblijf of recreatiewoning kunnen zijn. Diegenen die een blokhut recreatief willen gebruiken, zoals de bungalow blokhut, zullen natuurlijk wel de blokhut moeten isoleren allereerst, want je kunt als warmtebron een kachel nemen, maar zonder een goede isolatie ontstaat er veel warmte verlies.

Isoleren van de wanden

Isoleren van blokhutten begint in principe met de wanden worden. Gebruik voor de wanden steenwol, of glaswolmatten als isolatie materiaal. Vervolgens plaats je hierover een laag damdichte folie. Hiermee wordt voorkomen dat er vochtige lucht vanuit blokhutten condenseert in het isolatiemateriaal. Hierna kan er een -dunne- binnenmuur over het folie worden geplaatst, zoals gipsplaten of houten platen. Hierna kan de afwerking plaatsvinden; naar eigen keuze. Een licht structuurverf doet wonderen om snel lichte oneffenheden te maskeren.

Vloerisolatie

De vloer is het fundament van de blokhut. Doorgaans wordt deze gemaakt van beton, dit is een belangrijke fundering voor een grotere, recreatieve blokhut (in andere gevallen kunnen tegels ook volstaan). Is de betonvloer gerealiseerd, dan kan isolatie-materiaal worden aangebracht in de vorm van onder-vloerdelen bijvoorbeeld. Hierover kan dan een houtenvloer worden geplaatst. Let goed op de isolatiewaarden bij de aankoop van een blokhut. Voor bepaalde type blokhutten zijn verscheidene isolatiematerialen beschikbaar; dit kunt u aangeven bij de verkoper in de winkel.

Isolatiemateriaal kopen

Bij de grotere bouwmarkten zijn de meeste isolatiematerialen voor een blokhut over het algemeen voordelig te koop. Een voordelige & hoogwaardige A-Klasse blokhut kopen? Bezoek Catagus, het online warenhuis voor blokhutten, tuinhuizen, terras-overkappingen en overige tuinbenodigdheden.