Home » woning inrichting » Don’t let the bedbugs bite
Apr
12

Insecten. Vinden we ze buiten nog wel acceptabel; binnenshuis griezelen we er maar al te vaak van. Vanaf mei t/m oktober ondervinden we vooral binnenshuis de meeste insectenoverlast. Lees en huiver mee….

 

Who's afraid of…

 

  • Spinnen … Spinnenangst komt naast wespen-steek-angst het meeste voor. Zijn 'wesp-angstigen' vooral bang voor de steek -dus niet zozeer voor het uiterlijk van het beest- daarentegen zijn mensen met spinnenangst (Arachnofobie) vaak vooral bang van het uiterlijk van de spin. Iemand met 'Arachnofobie' hoeft niet perse van iedere spin even bang te zijn, zo zijn de meeste mensen niet bang van kruisspinnen, die altijd buiten leven en in het najaar pas opduiken. Spinnen als de trechterspin (die grote zwarten) roepen echter bij praktisch iedere spin-angstige gruwel en paniekgevoelens op. Trilspinnen (grote langpootspinnen die in een web in huis leven) kunnen ook heftige gevoelens losmaken (vooral en vaak paniek). Rationele beweringen van derden zoals:  'spinnen doen niets', of 'spinnen zijn nuttig', daar kan een spin-angstige niets mee. Natuurlijk doen spinnen niets. Natuurlijk zijn spinnen nuttig. Maar daar gaat het helemaal niet om; het is het uiterlijk en het idee dat het beest op je zou kunnen zitten..ineens. Begrijp dat nu eindelijk eens. Tip: Koop een "elektrische vliegenmepper" (zo een die met een knopje te bedienen is, waarmee je het beest elektrocuteert). 
  • Langpootmuggen … De arachnofoob vindt dit eigenlijk ook helemaal niets. Goed, het is iets minder erg wellicht dan een echt spin, maar het beest lijkt er wel verdacht veel op. Tip: gebruik een muggenlamp; deze trekken muggen sterk aan. Natuurlijk helpt het elektrisch tennisracket ook bijzonder goed, maar dat is individueler; je moet de mug dan net in het vizier hebben gehad. 
  • Wespen… Hier zijn wij eigenlijk massaal bang van, maar zoals eerder gezegd: niet vanwege het voorkomen van de wesp, maar van zijn steek. Dit neemt niet weg dat de angst er niet minder om kan zijn. In huis zul je doorgaans wat minder last van wespen hebben, maar in je eigen tuin des te meer. Dit euvel is relatief gemakkelijk op te lossen door een degelijke wespenvanger te kopen